Vegaanipihvien myynti romahtanut – prosessoitujen valmistuotteiden suosio laskussa

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kalifornialainen Beyond Meat -niminen kasviperäisiä proteiinituotteita valmistava yritys keksi vuosia sitten hampurilaispihvin, joka näytti uskomattoman paljon lihasta tehdyltä pihviltä. Samalla tavalla kuin liha myös vegaanipihvi on raakana punainen ja kypsennettäessä ruskea.

Viisi vuotta sitten nopeaan suosioon kavunneen The Beyond Burger -vegaanipihvien myynti on kuitenkin nyt The Independent -sivuston mukaan laskenut. Myös muiden prosessoitujen kasviperäisten valmistuotteiden myynti on selvästi laskenut viime vuosien aikana.

Tämä ei tarkoita sitä, että kasviperäinen ruokavalio olisi vähemmän suosittua nykyään kuin aiemmin. Ihmiset ovat vain alkaneet tekemään enemmän itse ruokaa kuin ostamaan valmiita lihankaltaisia kasviperäisiä tuotteita.

Yksi syy Beyond Meat -merkkisten tuotteiden myynnin laskuun on myös niiden korkea hinta. Ruoan ja elinkustannusten noustua ihmiset eivät halua enää tuhlata kasviperäisiin lihaa imitoiviin eineksiin vaan valmistaa ruokansa itse edullisemmista raaka-aineista.