Älä laske kaloreita – keskity sen sijaan ruoan laatuun

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaikessa yksinkertaisuudessaan painonpudotuksessa on kyse siitä, että ihminen syö vähemmän kuin kuluttaa. Rasva on energiaa, jonka keho on varastoinut sen seurauksena, että ihminen on kuluttanut vähemmän kuin syönyt. Varastossa olevan energian, eli rasvan, polttamiseen ihmisen pitää siis kuluttaa enemmän kuin mitä hän päivänsä aikana syö.

Ravintoneuvoja Tim Spector on sitä mieltä, että pelkkä kalorien laskeminen on kuitenkin painonpudotuksen ja elämäntapamuutoksen kannalta melko lyhytnäköistä. Jos laihtuminen perustuu kalorien laskemiseen, ihmiset päätyvät lihomaan takaisin lähes välittömästi sen jälkeen kun he lopettavat kalorimäärän tarkkailun.

Kalorien laskemisen sijaan Spector kehottaakin Daily Mail -sivuston mukaan ihmisiä tarkkailemaan ruokansa laatua ja keskittymään siihen, että lautasella on aina hyviä rasvoja, jokin proteiininlähde ja runsaasti kasviksia. Terveellinen ja ravintorikas ateria pitää kylläisenä pidempään ja tukee elämäntapamuutosta, joka johtaa automaattisesti siihen, että oma paino hakeutuu terveelliselle tasolle.