Helsingin yliopisto tilasi hamstereita, saikin toisenlaisia jyrsijöitä – nyt niille etsitään kotia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin yliopistolla on ihmetelty jyrsijöihin liittyvää virhettä. Yliopistolle tilattiin 30 hamsteria tutkimuskäyttöön, mutta lähetys sisältikin 30 marsua. Asiasta uutisoi muun muassa Helsingin Sanomat.

Marsuille ei ole yliopistolla käyttöä. Niitä ei kuitenkaan HS:n mukaan voida myöskään palauttaa Keski-Euroopassa toimivalle kaupalliselle kasvattajalle. Virhe huomattiin vasta jyrsijöiden saavuttua yliopistolle.

Helsingin yliopisto luovutt marsut Suomen eläinsuojelulle (SEY). SEY etsii parhaillaan uusia koteja hieman yli kahden kuukauden ikäisille albiino-urosmarsuille. Marsujen kotiutus aloitetaan heti sopivien kotien löytyessä, ja niistä peritään nimellinen hinta.

Marsut ovat SEYn mukaan normaalisti kehittyneitä, hyvinvoivia, terveitä ja ihmisiin tottuneita. Niille ei ole tehty minkäänlaisia eläikokeita. Marsut luovutetaan pareittan tai isommissa ryhmissä.

Marsut ovat tällä hetkellä sijitettuina Salon seudun, Turun ja Hämeenlinnan eläinsuojeluyhdistyksiin. Uuden kodin edelletykset löytyvät marsuista kiinnostuneille SEYn sivuilta.