Video: Viritetty mopo pysäytettiin Tuusulanväylällä – poliisi ajoi sillä 90 km/h

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mopon maksiminopeus on lain mukaan 45 km/h. Mikäli mopon maksiminopeus on nopeampi esimerkiksi virityksen ansiosta, luokitellaan se jo moottoripyöräksi. Taannoin poliisi tavoitti Uudellamaalla kuljettajan, jonka viritetyn mopon nopeus ylitti maksiminopeuden reilusti.

Helsingin poliisin liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein kertoi tapauksesta X-somepalvelussa. Kuljettaja sai 10 päiväsakkoa ajo-oikeutta ajamisesta. Moottoripyörä puolestaan meni katsastukseen.

– Raportti kentältä: Tuusulanväylällä mopo, joka viritetty moottoripyöräksi. Molemmat rattaat ja pakoputki vaihdettu, 90 km/h, Pasterstein kirjoitti.

Julkaistulla videolla poliisi on päätynyt itse kokeilemaan viritettyä menopeliä liikenteessä. Pasterstein kertoi asiaa ihmetelleelle kommentoijalle testipaikan olleen harkitusti valittu ja poliisin käyttäneen turvallisia ajovarusteita.