Uusi käärmelaji nimettiin Harrison Fordin mukaan – näin näyttelijä kommentoi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tutkijat ovat löytäneet Perun Andien vuoristosta aikaisemmin tuntemattoman käärmelajin. Matelija nimettiin Indiana Jones -elokuvissa käärmeitä kammonneen näyttelijä Harrison Fordin mukaan. Tachymenis-sukuun kuuluvan käärmeen latinankielinen nimi on Tachymenoides harrisonfordi.

Salamandra-tiedejulkaisun mukaan löydös tehtiin toukokuussa. Tutkijat löysivät uroskäärmeen lepäilemässä auringopaisteessa suoalueelta Otishin kansallispuistossa. Keltaisen, ruskean ja mustan värinen, ihmisille harmiton käärme oli noin 40 sentin pituinen.

Käärme nimettiin paitsi Fordin näyttelemän Indiana Jonesin käärmekammon, myös tähden luonnonsuojelutyön ansiosta. Näyttelijä kertoi olevansa otettu kunniasta.

– Tutkijat nimeävät minun mukaani aina niitä eläimiä, jotka pelottavat lapsia. En ymmärrä. Vietän vapaa-aikani ristipistotöiden parissa ja laulan kehtolauluja basilikakasveilleni, jotta niitä ei pelottaisi öisin, Ford vitsaili tiedotteessa.

– Vakavasti puhuen, tämä löydös vetää nöyräksi. Se muistuttaa, että villistä luonnosta on vielä paljon opittavaa. Ihmiset ovat vain pieni osa valtavaa biosfääriä. Kaikkien tämän planeetan asukkaiden kohtalot kietoutuvat toisiinsa, ja juuri nyt miljoona lajia on sukupuuton partaalla, näyttelijä jatkoi.