Hämmentävä näky: Nainen ulkoiluttaa liskoa kuin koiraa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Virginiassa sijaitsevassa Manassasissa liikkuessa voi törmätä yllättävään näkyyn. Kaupungissa asuu pariskunta, joka ulkoiluttaa lemmikkiliskoaan valjaissa koiran tavoin. Percy-nimisestä parta-agamasta onkin tullut jo paikallinen kuuluisuus.

Percyn omistaja Valerien mukaan matelija viihtyy hyvin kävelyillä, vaikka monet liskot viihtyvät lähinnä kököttäen paikoillaan. Valerie on tehnyt lemmikilleen jo useita erivärisiä valjaita. Percyn kerrotaan nauttivan myös retkeilystä kansallispuistossa.

– Päätimme kerran lähteä vaellukselle Shenandoahin kansallispuistoon ja päätin ottaa Percyn mukaamme. Se käyttäytyi kuin enkeli. Percy istuskeli ja seurasi ympäristöään. Sen jälkeen lemmikkimme on halunnut ulos yhä useammin, Valerie kuvaili The Dodo -sivustolle.

Valitettavasti Percy ei voi Virginian kymien talvien vuoksi ulkoilla kuin osan aikaa vuodesta. Talviaikaan matelija pysyy kuitenkin virkeänä toimimalla Valerien valokuvamallina.

– Percy on hyvä malli. Puen sille usein hatuin ja huivin. Kuvailisin Percyä liskojulkkikseksi. Sellaisena se ainakin tuntuu pitävän itseään, Valerie kuvaili.