Helsingin poliisilta karmaiseva kuva – tästä syystä rekkoja ratsataan satamissa

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisilla on tapana valvoa Suomeen saapuvaa raskasta liikennettä satamissa. Tavoitteena on, ettei maahan pääsisi esimerkiksi tieturvallisuuden mahdollisesti vaarantavia ajoneuvoja. Yksi esimerkki satamavalvonnan tärkeydestä saadaan Helsingin poliisin liikennevalvonnan johtaja, ylikomisario Dennis Pastersteinin tuoreesta somejulkaisusta.

Kuvassa nähdään kuva kuorma-auton renkaasta, jonka kunto on suorastaan karmiva. Pastersteinin mukaan ajoneuvon kolmannen akseli oikeanpuoleinen yksittäisrengas oli jopa räjähtämisvaarassa. Julkaisun mukaan renkaan kudokset näkyivät noin 15 sentin matkalla. Kuorma-auton matka keskeytettiin ja kuljettajalle määrättiin 16 päiväsakkoa.

– Miksi valvomme paljon satamissa raskasta liikennettä? Jotta mm. tällaiset tapaukset eivät pääse Suomen tieverkostoon, Pasterstein kirjoitti X-palvelussa.