Kelan konttori muutti Tikkurilassa – sitten paljastui jättimäinen moka

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kelan asiakkaiden henkilötietoja sisältäviä asiakirjoja jäi Tikkurilassa sijaitsevaan rakennukseen, kun Kelan palvelupiste muutti sieltä pois loppuvuonna 2022. Asiakirjat on nyt haettu turvaan. Rakennukseen jäi 188 asiakkaan asiakirjoja ja siellä on käynyt muuton jälkeen henkilöitä, jotka ovat voineet nähdä asiakirjoja.

Rakennuksessa on käynyt joitakin ihmisiä uuden omistajan luvalla. Lisäksi sisätiloihin on murtautunut ulkopuolisia henkilöitä. Kela lähettää henkilökohtaisen kirjeen asiakkaille. Kirjeessä kerrotaan tietosuojaloukkauksesta ja sen mahdollisista seurauksista sekä neuvotaan, kuinka tilanteessa kannattaa toimia. Kirjeen vastaanottajalle kerrotaan myös, mitä hänen henkilötietojaan asiakirjoissa on ollut.

– Kaikki rakennukseen jääneet asiakirjat ovat vuodelta 2017. Ne on tuotu Tikkurilan Kelan palvelupisteelle 22.3.–30.11.2017 ja annettu asiakaspalvelijalle. Joukossa ei ole esimerkiksi palvelupisteen postilaatikkoon jätettyjä asiakirjoja, Kela tiedottaa.