Pullopommeja Pohjanmaalla – poliisilta vakava varoitus

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjanmaan poliisilaitos on huomannut, että paikalliset lapset ovat innostuneet pullopommien räjäyttelystä. Kyseenalaiset ja lähinnä nuorison suosiossa olevat viritelmät ovat jo pelkästään niihin liittyvän kemiallisen reaktion ennalta-arvaamattomuuden vuoksi erittäin vaarallisia.

– Nyt kun koulut ovat alkaneet, niin pullopommit ovat ilmestyneet lasten leikkeihin. Pommit voivat olla erittäin vaarallisia. Ongelmana on vahva emäs sekä pommin ennakoimattomuus. Räjähtämätön pommi saattaa jäädä paineisena johonkin. Se saattaa räjähtää vasta kun joku täysin ulkopuolinen menee koskemaan pulloon, saaden syövyttävän emäksen päällensä, Pohjanmaan poliisilaitos tiedottaa ja jatkaa:

– Suurin huoli on, ettei nuori ymmärrä emäksen vaarallisuutta ja menettää sen seurauksena näkönsä tai sormensa räjähdyksessä.

Pommi on usein vaarallinen myös käyttäjälleen jo sen rakennusvaiheessa. Mikäli aineita leviää iholle ja silmille, ovat pysyvät vauriot todennäköisiä. Jos räjähdys tapahtuu suljetussa tilassa, voi ääni vaurioittaa kuuloa. Lisäksi nuori joutuu räjäyttelystä aiheutuneista vahingoista rikosoikeudelliseen vastuuseen, joka voi sisältää myös vahingonkorvauksia.