Budapestin yleisurheilu MM-kisoissa aikataulumuutoksia – helle syynä

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eurooppaa kurittava helleaalto on aiheuttanut ongelmia Unkarissa järjestettävissä Yleisurheilun mestaruuskilpailuissa. Kansainvälinen yleisurheiluliitto WA on tiedottanut muuttavansa kilpailun aikatauluja kuumuuden vuoksi.

Naisten 5 000 metrin alkuperät siirtyvät keskiviikkona puolestapäivästä kello 20 Suomen aikaa. Naisten 200 metrin alkuperien uusi aikataulu on puolestaan keskiviikkona kello 12:20 Suomen aikaa ja miesten erät 13:15 Suomen aikaa.

Päivälämpötila on ollut Budapestissä viime päivinä yli 30 astetta. Lämpötilojen odotetaan lähipäivinä vain nousevan. Daily News Hungary -sivuston mukaan kaksi urheilijaa sai sunnuntaina lämpöhalvauksen, mutta hei eivät joutuneet sairaalahoitoon.

MM-kisojen johtaja Balasz Nemeth kertoi lehdistötilaisuudessa järjestäjien jakavan yleisölle ilmaista vettä sekä kilpailupaikkojen sisä- että ulkopuolella. Tapahtuman vartijat eivät puolestaan enää takavarikoi yleisön omia vesipulloja.