Nämä olivat kesän soitetuimmat kappaleet radiossa – Ylivoimainen oli ylivoimainen ykkönen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kotimaiset nimet nousivat kesä-heinäkuussa kaupallisten radiokanavien soitetuimpien kappaleiden kärkikolmikkoon. Tekijänoikeusjärjestö Gramexin mukaan ylivoimaisesti soitetuin kappale oli Kuumaa-yhtyeen Ylivoimainen.

Kuumaan Ylivoimainen keräsi kaupallisilla radiokanvilla yhteensä 4 174 soittokertaa. Toiseksi soitetuin kappale oli Käärijän Cha Cha Cha, jota toistettiin 2 526 kertaa. Kolmannella sijalle on niin ikään suomalainen Alma, jonka Summer Really Hurt Us sai 2 122 soittokertaa.

Kärkikymmenikössä Suomea edustivat myös viidenneksi sijoittunut Vesterinen yhtyeineen kappaleellaan Kohti sydänpeltoja ja seitsemäntenä Bess kappaleellaan Sammumaton. Kymmenen soitetuimman kappaleen soittokerroista yli puolet oli kotimaisia. Sekä viime- että tänä vuonna korkeille sijoituksille nousivat Uuden Musiikin Kilpailussa menestyneet kappaleet.

– Molempien vuosien kesätilastojen valossa näyttää selvältä, että Uuden musiikin kilpailu ja Euroviisut ovat onnistuneet vakiinnuttamaan itsensä musiikki-ilmiöiden luojana, kertoo tilaston koonnut Gramexin Kari Niemelä tiedotteessa.

Kaupallisten radioiden kesän 2023 kymmenen soitetuinta kappaletta:

1. Kuumaa – Ylivoimainen (4 174)2. Käärijä – Cha Cha Cha (2 526)3. Alma – Summer Really Hurt Us (2 122)4. Lewis Capaldi – Forget Me (1 946)5. Vesterinen Yhtyeineen – Kohti sydänpeltoja (1 913)6. Miley Cyrus – Flowers (1 869)7. Bess – Sammumaton (1 832)8. Tiesto – Lay Low (1 812)9. Zara Larsson – Can’t Tame Her (1 508)10. Tove Lo – 2 Die 4 (1 411)