Ruotsalaismiehen oksettava ennätys – tähän haasteeseen muut eivät kykene

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hapansilakka eli käynyt silakka onruotsalainen perinneruoka, joka jakaa vahvasti mielipiteitä. Jo hapansilakan voimakas haju voi aiheuttaa monissa ihmisissä vahvan reaktion.

Malmössä toimiva Disgusting Food Museum eli ällöttävien ruokien museo järjesti taannoin hapansilakkaan liittyvän kilpailun. Osallistujien tehtävänä oli syödä mahdollisimman paljon hapansilakkaa minuutin aikana. Paikalle oli tuotu jopa ämpäreitä sen varalle, että kilpailijoita alkaisi oksettaa.

Kilpailun voitti 71-vuotias Sune Valentin Norlin. Museon tiedottajan vahvavatsaiseksi ja kovapintaiseksi kuvaileva mies söi minuutissa 392,7 grammaa hapansilakkaa. Voitto toi hänelle myös Guinnessin ennätystenkirjan maaimanennätystittelin.

– Se pitää vain niellä alas. En ollut syönyt hapansilakkaa 15-20 vuoteen. Luin kilpailusta lehdestä, ja se kuulosti hauskalta, Norlin kuvaili strategiaansa ja kilpailuun osallistumisen taustoja Sydsvenskan-lehdelle.

@guinnessworldrecords Most fermented herring eaten in one min 🐟🤢 392.7 grams (13.85 oz) by Sune Valentin Norlin 🇸🇪 #fermentedherring #surströmming #sweden #guinnessworldrecords @Disgusting Food Museum ♬ original sound – Guinness World Records