Finnair aloittaa lennot Rovaniemeltä Norjan Tromssaan – arktinen luonto kiinnostaa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Finnair on tiedottanut avaavansa joulukuussa suorat lennot Rovaniemen ja Pohjois-Norjan Tromssan välillä. Yhtiön mukaan uusi kausireitti parantaa pohjoisen alueen matkailuyhteyksiä.

Rovaniemen ja Tromssan välille tulee kaksi Norran 68-paikkaisilla ATR-koneilla operoimaa viikkovuoroa torstaisin ja lauantaisin. Lennot lennetään kolmiolentoina, joiden reitti on Helsinki-rovaniemi-Tromssa ja Tromssa-Rovaniemi-Helsinki. Lennot alkavat 2. joulukuuta 2023 ja jatkuvat 30. maaliskuuta 2024 asti.

– Arktinen luonto ja tasokkaat matkailukokemukset vetävät puoleensa matkailijoita eri puolilta maailmaa, esimerkiksi Aasiasta ja Keski-Euroopasta. Tämän uuden yhteyden myötä pohjoiseen tulijat voivat kätevästi yhdistää yhteen matkaan sekä Lapin että Pohjois-Norjan, ”, kertoo tiedotteessa Finnairin verkostosta vastaava johtaja Antti Tolvanen.

Rovaniemen ja Tromssan välinen lentoaika on noin 1,5 tuntia. Finnair jatkaa edelleen myös suoria lentoja Helsingin ja Tromssan välillä. Lisäksi Finnair lentää Helsingistä Norjan Bergenin, Bodøhon, Osloon ja Trondheimiin.