Spotify paljasti Suomen kuunnelluimmat kappaleet – yllättikö ykkönen?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Spotify on paljastanut, mitä kappaleita palvelun suomalaiskäyttäjät kuuntelivat eniten tänä kesänä. Suomalaisille maistui 29. toukokuuta – 14. elokuuta välisenä aikana vahvasti kotimainen musiikki. Listalla oli edustettuna erityisesti suomenkielinen uuden polven rap.

Suomen suurimmaksi kesähitiksi nousi Spotifyssä helsinkiläisräppärin Iben Blondina. Toisella sijalla oli Euroviisujen myötä kansainväliseksi tähdeksi noussut Käärijä Cha Cha Cha -hitillään. Kolmannella sijalla on puolestaan Gettomasa Jälkeekään-kappaleellaan.

– Kesän 2023 striimatuimmat kappaleet todistavat jälleen sen, että suomalainen musiikki elää ja voi todella hyvin. Kotimaisen musan voittokulku jatkuu vahvana, mikä on upea juttu. Suomalaisen hip hopin suosio on huikeaa, mikä näkyy listalla, toki myös kotimainen pop on todella suosittua, kuvaili Spotify Suomen Senior Editor Samuli Väänänen tiedotteessa.

Spotifyn kesän 2023 striimatuimmat kappaleet Suomessa:

  1. “BLONDINA” – ibe
  2. “Cha Cha Cha” – Käärijä
  3. “Jälkeekään” – Gettomasa
  4. “Pariisin kevät” – Joalin, SHRTY
  5. “Viimeinen tanssi” – BEHM, Olavi Uusivirta
  6. “Stadin puistot” (feat. AHTI) – AHTI, Överi
  7. “Oisko tää täs” – JVG
  8. “Maailman ympäri” – Costi
  9. “Meit ei oo” – Gettomasa
  10. “Missio” – BESS