Posti julkaisee Nato-postimerkin: ”Aikansa kuva”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Posti julkaisee 6. syyskuuta 2023 Nato-teemaisen ajankohtaisen postimerkin. Postin tiedotteen mukaan sillä juhlistetaan Suomen Nato-jäsenyyttä. Julkaisupäivänä posti myös täyttää 384 vuotta.

– Postimerkki on aikansa kuva. Sillä voidaan nostaa esille ajankohtaisia asioita ja kunnioittaa historiallisia merkkihetkiä. Tällaisia ovat olleet muun muassa Suomen EU-jäsenyys ja Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhla, kertoo Design Manager Tommi Kantola Postilta.

Postimerkkissä nähdään värikäs raidotus, johon on valittu yksi väri jokaisen jäsenmaan lipusta. Postimerkin suunnitelleen Ilkka Kärkkäisen mukaan tämä symboloi Nato-yhteistyötä. Hän kuvailee merkin tyyliä skandinaavisen pelkistetyksi mutta samalla informatiiviseksi ja näyttäväksi.

Lukuisat muutkin maat ovat julkaisseet historian aikana Nato-aiheisia postimerkkejä. Tuoreen postimerkin suunnittelu alkoi heti, kun Suomesta tuli Naton jäsen huhtikuussa. Merkin painosmäärä on miljoona kappaletta.

Posti julkaisee 6. syyskuuta myös kolme muuta postimerkkijulkaisua. Niiden aiheina ovat Finnairin ja Museoliiton 100-vuotispäivät sekä Christoffer Relanderin taidemerkit.