Youtubeen uusi ominaisuus – kappaleen voi etsiä hyräilemällä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jokaisella on varmasti joskus soinut päässä kappale, jonka esittäjä ja nimi eivät ole tiedossa. Korvamadon tunnistaminen pelkän melodian perusteella voi tuottaa päänvaivaa. Youtuben uusi ominaisuus voi kuitenkin helpottaa kappaleen löytämistä huomattavasti.

Googlen omistama Youtube kokeilee Android-laitteilla ominaisuutta, joka mahdollistaa kappaleen etsimisen hyräilemällä tai laulamalla sitä. Palvelu pyrkii tunnistamaan kappaleen melodian pohjalta ja tarjoamaan Youtubesta videoita, joissa se esiintyy.

Ominaisuus muistuttaa Applen kappaleennistussovellus Shazamia. Googlen ominaisuus olisi kuitenkin Shazamia kehittyneempi. Shazam nimittäin tunnistaa tyypillisesti vain varsinaisen kappaleen, eikä siis esimerkiksi hyräiltyä versiota siitä.

Ominaisuus on toistaiseksi käytössä vain pienellä osalla Youtube-sovelluksen Android-käyttäjistä. Mikäli se osoittautuu toimivaksi, saattaa musiikin etsiminen hyräilyn avulla onnistua tulevaisuudessa Youtubessa kaikilta käyttäjiltä.