Rikossarjojen klassikko Columbo tuli suoratoistoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa on mahdollista katsella todellista rikossarjojen klassikkoa suoratoistona. SkyShowtime-palveluun on lisätty Columbo-sarjan kaksi ensimmäistä tuotantokautta.

Sarjassa seurataan poplaritakkiin tyypillisesti pukeutunutta komisario Columboa. Ulkoisen olemuksensa ansiosta ihmiset tulevat yleensä aliarvioineeksi Columbon kyvyt poliisina. Ulkokuoren alla piilee kuitenkin nokkela ja äärimmäisen tarkkaavainen etsivä, jolta epäiltyjen kertomusten ristiriitaisuudet eivät jää huomaamatta.

Peter Falkin tähdittämää Columboa tehtiin seitsemän tuotantokauden verran vuosina 1971-1977. Sarja sai jatkoa 80-90-ja lukujen taitteessa, ja yksittäisiä erikoisjaksoja tehtiin vielä 2000-luvun puolellakin.

Columboa pidetään yleisesti yhtenä televisiohistorian merkittävimmistä poliisisarjoista. Sen vaikutus näkyy edelleen monissa suosituissa rikossarjoissa. SkyShowtimen lisäksi sarja on katsottavissa Suomessa Prime Video -suoratoistopalvelussa.