Käytätkö Booking.com-palvelua? Varo katalaa huijausta

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Booking.com on suosittu palvelu, jota moni suomalainenkin käyttää hotellien ja muiden majoituspaikkojen varaamiseen. Viime viikkoina hotellivarauspalvelun nimissä on levinnyt katala huijaus. Asiasta varoitti Traficomin Kyberturvallisuuskeskus. Huijaus on erityisen ovela, sillä huijausviestit leviävät palvelun sisällä.

Tapauksissa asiakkaat ovat saaneet Booking.comin kautta viestejä, jotka on lähetetty hotellien nimissä. todellisuudessa ne ovat kuitenkin peräisin luottokorttinumeroita ja muita yksityisiä tietoja kalastelevilta huijareilta. Kyberturvallisuuskeskus kertoo tiedotteessaan saaneensa elokuussa useita ilmoituksia Booking.com-huijauksista.

Huijausviestit vaikuttavat erittäin uskottavilta, sillä niissä on todellisia hotellitietoja, oikeat asiakkaiden nimet ja viittauksia oikeisiin hotellivarauksiin. Viestien linkit johtavat erehdyttävästi hotellin tai varauspalvelun sivuilta näyttäville huijaussivustoille.

Booking.com ei ole vahvistanut tietovuotoja tai tietomurtoja. Traficomin mukaan rikollisella toimijalla on saattanut olla pääsy joihinkin palvelun hotellivaraustietoihin, mutta luottokorttitietoja ei ole vuotanut rikollisille. Juuri siksi rikolliset pyrkivätkin käyttämään saamiaan tietoja luottokorttitietojen kalasteluun.