Ruotsi on keventämässä nuuskan verotusta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nuuskan verotus on laskemassa Ruotsissa. Maan hallitus suunnittelee vähentävänsä nuuskaveroa 20 prosentilla. Asiasta uutisoi muun muassa SVT.

Yhden nuuskapurkin hinta laskisi noin kolmella kruunulla, eli 0,25 eurolla. Samaan aikaan perinteisen tupakan ja savuketuotteiden veroa ollaan nostamassa yhdeksällä prosentilla. Tupakka-askin hinta nousisi noin neljällä kruunulla, eli 0,34 eurolla.

– Syy on siinä, että nuuskan käyttäjiä on enemmän kuin tupakoijia. Lisäksi tupakan polttamisen terveydelle haitalliset vaikutukset ovat selvempiä kuin nuuskaamisen, kertoi Ruotsidemokraattien Oscar Sjöstedt Ruotsin TT-tietotoimiston mukaan.

Nuuskan veronkevennys astuisi näillä näkymin voimaan marraskuussa 2024. Ruotsissa valkoiseksi nuuskaksi kutsuttujen nikotiinipussien verotukseen ei ole tiedossa muutoksia.