Merenpohjasta löytyi mystinen kultamuna: ”Kuin kauhuelokuvan alusta”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maapallon valtameret kätkevät syvyyksiinsä monenlaisia mysteerejä. Nyt hämmästystä herättää merenpohjasta Alaskan rannikon tuntumasta tehty löytö. Kultamunaksi kutsutun löydöksen uskotaan olevan orgaanista alkuperää.

Löydön teki Yhdysvaltojen sää- ja valtamerentutkimusorganisaastio NOAA kauko-ohjattavalla sukelluslaitteellaan. Kappaleen kullanvärisen pinnan tekstuuria kuvaillaan nahkaa muistuttavaksi. Sen keskellä on aukko.

The Guardian -lehden mukaan tutkijat ovat spekuloineet, että kyseessä saattaisi olla jonkin eläimen muna. Toisen teorian mukaan kyseessä on merisieni. Näyte kerättiin talteen, ja se tullaan analysoimaan laboratoriossa.

– Epäilemme kyseessä olevan muna sen tuntuman vuoksi. Se muistuttaa ihoa, eikä sen muodossa esiinny ilmeistä anatomiaa. Keskellä on reikä, josta jokin on ehkä mennyt läpi, Plymouthin yliopiston professori Kerry Howell kuvaili.

– Toivon vain, ettei jokin otus pomppaa ulos sisältä tökkiessämme sitä. Tämä on kuin kauhuelokuvan alusta, yksi tutkijoista totesi NOAAn livestream-lähetyksessä.