Maratonissa diskattiin 11 000 osallistujaa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Meksikon pääkaupungissa Mexicossa järjestetään vuosittain suuri maraton. Tänä vuonna suosittua urheilutapahtumaa varjostivat lukuisat huijausyritykset. Marca-uutissivuston mukaan jopa 11 000 osallistujaa on diskattu vilpillisten keinojen käyttämisen vuoksi.

Seurantatietoja läpikäyneille Maratonin järjestäjille käynyt selväksi, etteivät kaikki osallistujaa suinkaan suoriutuneet 42 kilometrin matkasta omin jaloin. Osa juoksijoista huijasi esimerkiksi autoja ja julkisia liikennevälineitä käyttämällä. Huijarit jäivät kiinni viiden kilometrin välein sijoitettujen tarkastuspisteiden ansiosta.

Huijauksia alettiin selvittämään anonyymien valitusten seurauksena. Mexicon maratonin järjestäjien kerrotaan suhtautuvan vakavasti huijausyrityksiin, sillä kansainvälinen yleisurheiluliitto on määritellyt sen kultatason kilpailu. Kilpailu on suuressa suosiossa Latinalaisessa Amerikassa.