Kadut täyttyivät tomaattimehusta – hämmentävät tomaattibileet valtasivat espanjalaiskaupungin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Espanjan Buñolissa järjestettiin elokuun lopussa jo perinteeksi muodostunut Tomatina-festivaali. Tapahtuman aikana kaupungin kadut täyttyvät punaisesta mehusta ihmisten paiskoessa toisiaan tomaateilla.

Vuoden 2023 Tomatina-festivaali järjestettiin 30. elokuuta. Paikalle tuotiin rekkalasteissa jopa 120 tonnin edestä ylikypsiä tomaatteja. Osallistujat tarttuivat kiinni hedelmiin ja alkoivat viskomaan niitä toisiaan kohti.

Euronews-sivuston mukaan tapahtumaan osallistui tänä vuonna jopa 15 000 ihmistä eri puolilta maailmaa. Ruokasota kesti noin tunnin ajan. Sen päätteeksi tapahtuma-alue siivottiin vedellä ja osallistujat kiiruhtivat suihkuun.

Buñolin Tomatina-tapahtuman taustalla on vuonna 1945 tapahtunut paikallisten lasten spontaani ruokasota. Tomaattitaistelusta muodostui perinne, joka järjestetään vuosittain elokuun viimeisenä keskiviikkona.