Oprahin ja The Rockin hyväntekeväisyys ihmetyttää: ”Miksi ette itse lahjoita koko summaa?”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Havaijin Maui-saarella riehuneet maastopalot ovat olleet todella tuhoisat. Maastopaloissa on kuollut jo ainakin 115 ihmistä, minkä lisäksi useita satoja ihmisiä on ilmoitettu kadonneiksi. Lahainan alueella tuhoutuneiden rakennusten määräksi on arvioitu New York Times -lehden mukaan 2.200.

Oprah Winfrey ja The Rockina tunnettu Dwayne Johnson perustivat yhdessä uuden hyväntekeväisyyssäätiön. Kaksikon mukaan heidän perustamansa the People’s Fund Maui -ohjaa kaikki lahjoitetut varat suoraan lyhentämättömänä ihmisille, jotka ovat kärsineet maastopalojen tuhoista.

Oprah Winfrey julkaisi sosiaalisessa mediassa videon, jossa hän ja Dwayne Johnson kertoivat yhdessä hyväntekeväisyyssäätiön ideasta. Videon kommenttikenttä alkoi nopeasti tulvimaan kommenteista, joissa ei pidetty siitä miten miljardööri ja multimiljonääri pyysivät tavallisia ihmisiä lahjoittamaan rahaa vähistä tuloistaan.

Lähes jokaisessa kommentissa ihmeteltiin sitä miksi Oprah ja Dwayne Johnson eivät yhdessä ratkaise koko ongelmaa ja lahjoita alueelle koko tarvittavaa summaa, koska heillä olisi siihen varaa. Monien mielestä oli kuvottavaa se miten rikkaat ihmiset pyytävät lahjoituksia tavallisilta vähätuloisilta ihmisiltä.

@oprah @The Rock ♬ original sound – Oprah