Iso-Britanniaan tulossa huikea vuoristorata – tältä kyydissä näyttää

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian Surreyssa sijaitsevaan Thorpe Park -huvipuistoon on valmistumassa maan korkein ja nopein vuoristorata. Project Exodus -niminen vetonaula kohoaa hurjimmillaan jopa 72 metrin korkeuteen. Vuoristoradan rakennustyöt alkoivat tammikuussa 2023.

Project Exodus on määrä avata yleisölle vuonna 2024. Vuoristoradan tarjoamasta kyydistä saadaan kuitenkin jo esimakua Youtubessa julkaistulla videolla, jossa katsoja pääsee huvipuistolaitteen virtuaaliversion kyytiin.

Iso-Britannian korkein vuoristorata on vielä toistaiseksi Blackpool Pleasure Beachin The Big One. Se oli valmistuessaan vuonna 1994 maailman korkein vuoristorata. Sittemmin maailmanennätystittelin on kuitenkin vienyt Yhdysvalloissa sijaitsevan Six Flag Great Adventure -huvipuiston Kingda Ka, joka kohoaa jopa 139 metrin korkeuteen.