Maria Veitola varoittaa: ”Olen joutunut nettihuijauksen keskiöön”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Juontaja ja toimittaja Maria Veitola on varoittanut hänen nimissään leviävästä verkkohuijauksesta. Vietola kertoo Instagram-julkaisussaan huijareiden käyttäneen mainoskissaan hänen nimeään ja kuviaan.

– Uusin Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa aggressiivisesti leviävä huijaus lupaa helppoa rikastumista ja vapautumista työnteosta. Minulla ei ole mitään tekemistä asian kanssa, Veitola kirjoitti.

Televisiotähti kiitteli seuraajia, jotka ovat kertoneet huijauksesta hänelle. Samalla hän kertoi olevansa surullinen niiden ihmisten puolesta, jotka ovat lähettäneet huijareille rahaa ja henkilötietojaan.

– Kerrotte viesteissänne, että pidätte minua luotettavana ja rehellisenä ihmisenä ja olette siksi uskoneet näihin kampanjoihin. On ällöttävää, että luotettavuuttani käytetään näin hyväksi vilpillisiin tarkoituksiin. Kyseessä on siis huijaus ja petos. Kannustan jokaista huijatuksi tullutta tekemään poliisille asiasta rikosilmoituksen, Veitola kertoi.

Julkaisussaan Veitola muistutti olemaan klikkaamatta epämääräisiä linkkejä ja uskomatta outoja myyntipuheita. Hän totesi nettihuijausten taustalla olevan useissa tapauksissa ulkomailta käsin toimiva kansainvälinen rikollisuus. Veitola jakoi julkaisussaan myös tietopaketin nettihuijauksiin liittyen.