Aikakone-yhtye lähtee 30-vuotisjuhlakiertueelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kaikkien aikojen suosituimpiin popyhtyeisiin lukeutuva Aikakone täyttää tänä vuonna 30 vuotta, minkä kunniaksi yhtye lähtee juhlakiertueelle ympäri Suomen. Aikakoneen keväällä alkanut 30-vuotiskiertue jatkuu 13. lokakuuta Raahesta ja päättyy 16. joulukuuta Tampere-taloon.

Aikakone nähdään kiertueella ydinkokoonpanollaan, johon kuuluvat Maki, Sani ja Alex vahvistettuna muusikoilla sekä vierailijoilla. Luvassa on katsaus yhtyeen suurimpiin hitteihin vuosien varrelta unohtamatta viimeisimpiä uutuuskappaleita.

Aikakone julkaisi debyyttialbuminsa, Tähtikaaren taa, vuonna 1995. Kyseinen albumi ylitti myynnillään triplaplatinan rajan ja nosti Aikakoneen hetkessä maamme ykköstähtien joukkoon. Alla Vaahterapuun, Odota ja moni muu tuon albumin kappaleista soi yhäkin eri radiokanavilla.

Vuonna 1996 ilmestynyt Toiseen maailmaan -albumi sinetöi Aikakoneen suosion huippuunsa, ja hitit seurasivat toisiaan. Nti Groove, Opettelen salaa, Keltainen ja moni muu yhtyeen kappale ovat sittemmin muodostuneet osaksi suomalaista kevyen musiikin perintöä.

Vuosien varrella Aikakone on muuttanut nimeään, lopettanut toimintansa ja tehnyt paluun 15 vuotta sitten. Nykyisin yhtye keikkailee yhäkin väsymättömästi kaikkien faniensa ja hyvän kotimaisen musiikin ystävien iloksi.

13.10. Raahesali, Raahe

20.10. Korundi, Rovaniemi

21.10. Kuusamotalo, Kuusamo

28.10. Kulttuuritalo, Imatra

10.11. Hyvinkääsali, Hyvinkää

11.11. Mikaeli, Mikkeli

24.11. Louhisali, Espoo

16.12. Tampere-talo, Tampere