Ruokakauppojen hyllyt uudistuvat – sähköiset hintalaput satoihin myymälöihin

Ruoka · Tim Isokivi

Ruokakauppojen yleisilme on muuttumassa. Yhä useammassa myymälässä hyllyjen perinteiset hintalaput ovat vaihtuneet tai vaihtumassa sähköisiksi versioiksi. Niin myös S-ryhmän myymälöissä.

S-ryhmän tiedotteen mukaan sähköiset hintaetiketit saapuvat yli 300 myymälään vuoden 2024 loppuun mennessä. Uudistus käynnistyy suurimmissa myymäköissä. Uudet sähköiset hintanäytöt ilmestyvät esimmäisenä suurimpiin Prismoihin ja S-marketteihin.

– Päätökset sähköisten hintaetikettien laajentamisesta muihin toimipaikkoihin tehdään seuraavassa vaiheessa, kun olemme keränneet ensivaiheen kokemukset näistä 300 myymälästä, kertoo tiedotteessa päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho SOK:lta.

S-ryhmän kumppanin muutoksessa toimii ruotsalainen Pricer. Yhtiön toimittamat hintanäytöt on varustettu LED-valolla, joka helpottaa keräilyä etenkin verkkokaupassa.

Sähköiset hintaetiketit ovat jo tuttu näky osassa Suomen ruokakauppoja. K-ryhmä tiedotti vuonna 2021 korvaavansa kaikken K-Citymarket ja K-Supermarket myymälöiden hintaetiketit sähköisillä versioilla.