Vares tekee paluun – televisiosarjan päätähti paljastettiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Reijo Mäen Vares-dekkareiden pohjalta tehdään televisiosarja. Aikaisemmin valkokankaallakin rikoksia ratkoneen Jussi Vareksen roolissa nähdään televisioversiossa Leo Sjöman. Hänet tunnetaan muun muassa tuoreesta Lapua 1976 -elokuvasta.

MTV:n kuusiosainen alkuperäissarja kertoo kolme eri tarinaa, joissa sukelletaan Turun alamaailmaan yksityisetsivä Vareksen kanssa. Tuukka Temosen ohjaamassa sarjassa näyttelevät Sjömanin rinnalla muun muassa Mikko Kouki, Olga Temonen, Mikkö Töyssy ja Jemina Sillanpää. Vareksen kuvaukset ovat käynnissä Turussa.

– Vareksen rooli on monipuolinen ja kutkuttava haaste. Kyseessä on klassikko, josta monella katsojalla on jo käsityksensä. Me olemme kuitenkin lähteneet tekemään rohkeasti uutta Varesta ja uskon, että tästä tulee todella omalakinen ja hieno tv-sarja, Sjöman kuvailee tiedotteessa.

Reijo Mäen Vares-kirjojen pohjalta on tehty aikaisemmin yhdeksän elokuvaa. Niistä kahdessa ensimmäisessä Jussi Varesta näytteli Juha Veijonen. Vuosina 2011-2015 ilmestyneissä myöhemmissä osissa hahmon roolissa nähtiin Antti Reini.