Polisii suorittaa tehovalvontaa – nyt ei kannata räplätä puhelinta ratissa

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi suorittaa jälleen tehovalvontaa koko maassa 18.-22. syyskuuta. Viikon kestävän tehostetun valvonnan kohteena on erityisesti turvalaitteiden, kuten turvavöiden ja suojakypärien käyttö. Myös älylaitteiden käyttöön puututaan.

Poliisihallituksen mukaan tavoitteena on kattava turvalaitteiden käyttö. Onnettomuusinstituutin raportin arvion mukaan vuoden 2021 kuolemaan johtaneissa liikenneonnettomuuksissa yli 30 ihmistä olisi pelastunut turvavyön avulla.

Viikon aikana myös moottoriajoneuvojen kuljettajien matkapuhelimien käyttöä valvotaan tehostetusti. Poliisi muistuttaa, ettei matkapuhelinta tai muutakaan viestilaitetta saa käyttöö ajon aikana kädessä pitäen.

– Erityisen vaarallista on tekstin kirjoittaminen ajon aikana, sillä silloin katse saattaa olla useita sekunteja poissa edessä olevasta tiestä, kertoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta.

Matkapuhelimen kädessä käyttämisestä ajon aikana voi saada sadan euron liikennevirhemaksun. Turvavyön käytön laiminlyönnistä seuraa puolestaan 70 euron liikennevirhemaksu. Lapsne turvalaitteen käytön laiminlyönnistä seuraa useimmissa tapauksissa päiväsakkoja.