Katy Perry myi kappaleidensa oikeudet – tienasi tähtitieteellisen summan rahaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sijoitusyhtiö Carlyle Group on ilmoittanut ostaneensa oikeudet Katy Perryn musiikkiin. Kaupan arvo oli 225 miljoonaa dollaria. Kauppaan yhtiön omistaman Litmu Musicin kanssa kuuluvat viisi albumia, jotka ovat One of the Boys, Teenage Dream, Prism, Witness ja Smile.

Deadlinen ja Billboardin mukaan sopimus sisältää Katyn viisi Capitol Recordsin kautta julkaistua albumia. Katy Perry myi kataloginsa monen muun artistin tavoin. Esimerkiksi Justin Bieber myi tammikuussa osuutensa omista musiikkioikeuksistaan 200 miljoonalla dollarilla Hipgnosis Songs Capitalille.

Hiljattain musiikkioikeutensa ovat myyneet myös Bob Dylan 183 miljoonalla dollarilla ja Bruce Springsteen 500 miljoonalla dollarilla Sonylle. Katy Perryn tuotannon kaupat nousi otsikoihin sen jälkeen, kun tieto hänen ex-miehensä Russell Brand joutui seksuaalirikosvyyhdin keskiöön. Neljä naista syyttää Brandia raiskauksesta, seksuaalisesta väkivallasta sekä fyysisestä ja henkisestä hyväksikäytöstä.