TV-kanava uutisoi rannalle iskeytyneestä meteoriitistä – kraateri olikin kaivettu lasten lelulapioilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Irlannin Dublinissa sijaitsevalle uimarannalle ilmestyi taannoin mystinen kuoppa. Paikallinen televisiokanava ehti jo innostua kyseessä olleen meteoriitin aiheuttama kraateri. Lopulta sille kuitenkin ilmeni huomattavasti maanläheisempi selitys

Portmanrock Beachille ilmestyneestä kraaterista raportoitiin Virgin Media News -uutislähetyksessä. Lähetyksessä haastateltiin paikallista astronomiaharrastaja David Kennedyä, joka kertoi olevansa varma kraaterin johtuneen kosmisesta ilmiöstä. Hän myös uskoi kuopasta löytyneen kiven olleen avaruudesta pudonnut meteoriitti.

Uutisraportin levittyä sosiaalisessa mediassa totuus kraaterista paljastui. Kuopan olivat todellisuudessa kaivaneet viikonloppuna rannalla aikaa viettäneet Charlie Wallace ja Peter McEvoy. He olivat käyttäneet kolon kaivamiseen lasten muovilapioita.

Kennedy kertoi Irish Examiner -lehden mukaan olevansa pettynyt kraaterin paljastuttua ihmisen tekemäksi. Hän aikoo silti lähettää kuopasta löytyneen kiven analysoitavaksi toivoen, ettei kyseessä ollut täysin turha löytö.