Varpu-myrsky riepottelee Suomea – tuulenpuuskat jopa yli 35 m/s

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomeen saapui tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Varpu-nimen saanut myrsky. Myrsky levittäytyi yön aikana pohjoisesta muualle maahan. Se poiki pelastuslaitoksille satoja tehtäviä eri puolilla maata.

Tuulen nopeus on ollut 20-30 metriä sekunnissa, paikoin enemmänkin. Ylen meteorologi Matti Huutonen paljasti X-palvelussa tuulenpuuskien ylittäneen yön ja aamun aikana jopa 35 metriä sekunnissa. Esimerkiksi Lapin Laukukerolla mitattiin jopa 37 m/s tuulenpuuskia.

Myrsky on aiheuttanut sähkökatkoja eri puolilla maata. Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan sähköttömiä asiakkaita oli keskiviikkoaamuna kello 9 jälkeen kertynyt yli 23 000. Sähkökatkoja esiintyi aamulla yli 100 kunnassa.

Varpu-myrsky on tuonut mukanaan myös runsasta sadetta. Lapissa osa sateesta on tullut räntänä ja lumena. Paikoitellen maassa oli aamulla jo useiden senttien paksuinen lumikerros.