Helsingin tuomiokirkkoon pääsymaksu ensi kesänä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin tuomiokirkossa aletaan ensi kesänä perimään pääsymaksua. Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto päätti asiasta 18. syyskuuta pitämässään kokouksessa. Pääsymaksu tulee olemaan käytössä myös Suomenlinnan kirkossa.

Tuomiokirkon pääsymaksu on kahdeksan euroa. Pääsymaksut ovat voimassa 1. kesäkuuta – 31. elokuuta 2024 arkipäivisin ja päiväsaikaan. Pääsymaksu kohdistuu turisteihin, ja sillä pyritään turvaamaan arvokkaiden kirkkorakennusten säilyminen jälkipolville seurakunnan menetettyä 1,4 miljoonan euron tilamäärärahan.

Pääsymaksua ei peritä alle 18-vuotiailta, tuomiokirkkoseurakunnan jäseniltä tai seurakunnan tilaisuuksien osallistujilta. Helsinkiläisille tarjotaan mahdollisuutta vierailla maksutta kirkoissa erillisellä kirkkopassilla. Tuomiokirkkoon on vapaa pääsy arki-iltaisin, ja Tuomiokirkon kryptaan pääsee ilmaiseksi myös vierailuaikoina.

Pääsymaksu oli käytössä Suomenlinnan kirkossa jo kesällä 2024. Suomenlinnan kirkon pääsymaksu on viisi euroa.