Hirvikolarien riski on nyt korkea – Pohjois-Karjalassa viikonvaihteessa kolme onnettomuutta

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Hirvikolareita tapahtuu Suomessa eniten syksyllä. Vakuutusyhtiö Fennian mukaan hirvikolareita oli Suomessa viime vuonna noin 1 500, ja eniten niitä tapahtui syyskuussa. Eläimet ovat liikkeellä erityisesti iltahämärän aikaan.

Itä-Suomen poliisilaitoksen mukaan Pohjois-Karjalassa tapahtui viikonvaihteen aikana peräti kolme hirvionnettomuutta. Joensuun Marjalassa kiskobussi törmäsi sunnuntai-iltapäivänä hirveen Lentoväylän ylikulkusillan jälkeen. Suurriistavirka-apu SRVA lähti jäljittämään takaisin tulosuuntaansa poistunutta eläintä.

Lehmossa henkilöauto törmäsi aikuiseen uroshirveen Kajaanintiellä kello 22.30. Kaksi henkilöautossa ollutta kuljetettiin ensiapuun, ja auto vaurioittui korjauskelvottomaksi. Hirvi kuoli onnettomuuspaikalla.

Kolmas onnettomuus tapahtui Tohmajärvellä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kello 03.45. Kuorma-auto törmäsi hirveen Tehdastiellä. SRVA hälytettiin paikalle lopettamaan ajoradalle jäänyt hirvi.