Mies söi 50 supertulista chiliä ennätysajassa – ja jatkoi vain

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tulisimpien chilien syöminen tuottaa monille hankaluuksia jo pienissä määrissä. Kanadalainen kilpasyömäri Mike Jack on toista maata. Hän rikkoi taannoin hurjan chilin syömiseen liittyvän ennätyksen.

Mike Jack osallistui taannoin haasteeseen, jossa hänen tehtävänään oli syödä 50 Carolina reaper -chiliä mahdollisimman nopeasti. Carolina reaper tunnetaan maailman tulisimpana chililajikkeena, jonka polttavuus on keskimäärin 1,64 miljoonaa scovillea. Jack söi chilipaprikat  6 minuutin ja 49,2 sekunnin ajassa.

Guinnessin ennäystenkirja vahvisti kilpasyömärin rikkoneen maailmanennätyksen. Jack ei kuitenkaan lopettanut saavutettuaan tavoitteensa, vaan söi lopulta 135 Carolina reaperia.

Jackin mukaan hänelle on muodostunut toleranssi tulisia ruokia kohtaan viimeisten 20 vuoden aikana. Polttavimpien lajikkeiden syöminen ei ole silti helppoa. Suussa tuntuvaa kipua pahempia ovat vatsakivut.

– Saan pahoja kramppeja. Tuntuu kuin joku puristelisi ja vääntäisi sisuksiani. Mielesi kehottaa lopettamaan, mutta on vain pakko vakuutella itseään jatkamaan, Jack kuvaili Guinnessin ennätystenkirjalle.

@guinnessworldrecords Fastest time to eat 50 Carolina Reaper chilli peppers 🌶️🔥 6 min 49.20 sec by @Mike Jack Eats Heat 🇨🇦 #chilipepper #spicy #hotpepper #carolinareaper #guinnessworldrecords ♬ original sound – Guinness World Records