Näyttelijä Michael Gambon on kuollut – muistetaan muun muassa Harry Pottereista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkän uran elokuvissa, televisiossa ja teatterin lavalla tehnyt näyttelijä Michael Gambon on kuollut. Irlannissa syntynyt ja viisivuotiaana perheineen Lontooseen muuttanut tähti oli menehtyessään 82-vuotias. Gambo tunnetaan muun muassa Harry Potter -elokuvista.

Gambonin kuolemasta tiedotti hänen perheensä. Näyttelijän kerrotaan kuolleen rauhallisissa olosuhteissa sairaalavuoteella keuhkokuumeen seurauksena. Vierellä olivat vaimo Anne ja poika Fergus.

Gambon aloitti uransa 1960-luvulla. Uran alkuun mahtui erityisesti rooleja brittiläisissä kauhuelokuvissa, ja pyydettiinpä häntä jopa koe-esiintymään James Bondin rooliin vuonna 1970. Hänen läpimurtorooleihinsa kuuluivat Laulava salapoliisi -sarjan sekä Kokki, varas, vaimo ja rakastaja -elokuva.

Gambo nähtiin  Dumbledorena Harry Potter -sarjassa Azkabanin vanki -elokuvasta lähtien roolissa alun perin näytelleen Richard Harrisin kuoleman jälkeen. Muita Gambonin tunnettuja elokuvia olivat Sleepy Hollow, Steve Zissoun vedenalainen maailma ja Kuninkaan puhe.