Turun Hansakortteliin ilmestyy syötävä piispanmunkkiveistos – nähtävillä vain lyhyen aikaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turun kauppakeskus Hansakorttelissa on keskiviikkona 4. lokakuuta mahdollisuus hämmästellä ainutlaatuista taideteosta. Hansakorttelissa paljastetaan tuolloin piispanmunkeista rakennettu syötävä veistos.

Piispanmunkkiveistos on kakkuviestostaiteilija Venla Daffehin käsialaa. Se on saanut inspiraationsa Turun linnasta. Herkullinen taideteos paljastetaan yleisölle kello 12.

Munkkiveistoksesta kiinnostuneiden kannattaa kuitenkin toimia nopeasti. teos on ihailtavana vain hetken, sillä kello 15 alkaen 500 nopeinta paikalle saapuvaa pääsee nauttimaan palasen veistosta kahvin kanssa. Teos on vamistettu Hansakortteliin avaavan kahvila-myymälä Kosken Leipomon munkeista.

Pääkaupunkiseudulla asuva Daffeh tunnetaan taiteellisista kakkuluomuksistaan, joissa yhdistyvät herkullinen maku ja veistosmaisuus. Hän kertoo tiedotteessa innostuneensa heti turkulaisten asettamasta haasteesta.

– Olen vahvasti taiteilijasielu ja minusta on erittäin palkitsevaa päästä luomaan asiakkaan omista tarinoista ja kokemuksista syötäviä veistoksia. Kakkuveistokset tuovat mukavaa vastapainoa päivätyölleni, jossa autan kasvuhaluisia yrittäjiä menestymään, Daffek kertoi.