Barbie-elokuva on nyt mahdollista nähdä Venäjällä – tosin epävirallisesti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Heinäkuussa ensi-iltansa saanut Barbie on yksi kuluvan vuoden suurimmista elokuvatapauksista. Greta Gerwigin ohjaama ja Margot Robbien tähdittämä elokuva nousi valtavaksi hitiksi ympäri maailman. Venäjällä elokuva on tosin ollut nähtävillä vain epävirallisten kanavien kautta.

Warner Bros. -tuotantoyhtiö ei laskenut Barbie-elokuvaa levitykseen Venäjällä kansainvälisten pakotteiden vuoksi. Elokuvaa on kuitenkin esitetty Moskovassa epävirallisissa näytöksissä. Vaikka kyseessä on piraattikopio, on elokuva maan tavan mukaisesti dubattu venäjäksi.

Barbie-näytöksissä kierretään lakeja kekseliäällä tavalla. BBC:n mukaan osassa näytöksissä lippuja myydään virallisesti venäläiseen lyhytelokuvaan. Barbie esitetään näytöksissä avajaiselokuvana.

Venäjän kulttuuriministeriö ei ole innoissaan Barbie-elokuvan rantautumisesta maahan. Ministeriö ilmoitti viime kuussa, ettei Barbie ole linjassa maan presidentti Vladimir Putinin tavoitteiden ja päämäärien kanssa.