Vanha videovuokraamon kuitti huutokaupattiin – hinta yllätti jokaisen

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nostalgiaa herättävillä hyväkuntoisilla esineillä voi tienata isojakin summia. Moni tuskin osaisi kuitenkaan odottaa vuosikymmeniä vanhan videovuokraamon kuitin arvon nousevan satoihin euroihin.

Ebay-verkkohuutokauppassa myytiin hiljattain Kanadan Scarborouhhissa toimineen Blockbuster-videovuokraamon kuitti vuodelta 1999. Kuitti oli annettu asiakkaalle, joka vuokrasi Clayfighter: Scluptor’s Cut -pelin Nintendo 64 -konsolille. Paikallisen BlogTo-sivuston mukaan myyntihinta kohosi 700 Kanadan dollarin, eli lähes 500 euroon.

Korkea myyntihinta selittyy paitsi edesmenneeseen Blockbuster-ketjuun liittyvällä nostalgialla, myös vuokratun pelin harvinaisuudella. Clayfighter: Sculptor’s Cut -peli julkaistiin ainoastaan vuokraversiona videovuokraamoketjun yksinoikeudella. Siksi peli on nykyään keräilyharvinaisuus, josta maksetaan kymmeniä tuhansia euroja.

– Kyseessä on todellinen pala videopelien historiaa. Toivon mukaan joku voi saada nautintoa kuitin omistamisesta ja sen lisäämisestä kokoelmiinsa, myyjä kuvaili Ebayssa.