HSL kyberhyökkäyksen kohteena – reittiopas poissa käytöstä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin seudun liikenne joutui torstaina kyberhyökkäyksen kohteeksi. Se aiheutti ongelmia palvelun älypuhelinsovelluksessa. HSL tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Palvelunestohyökkäys huomattiin torstai-iltana noin kello 20 aikoihin. HSL-sovelluksen reittiopas oli hyökkäyksen seurauksena poissa käytöstä. Reittiopasta oli kuitenkin mahdollista käyttää HSL:n verkkosivujen kautta, ja esimerkiksi lippujen ostaminen onnistui sovelluksella normaalisti.

HSL tiedotti perjantaiaamuna sovelluksen ongelmien olevan ohi. HSL:n mukaan palvelu saatiin toimimaan noin kello 09.15. Varotoimenoiteenä ulkomailta palveluun kohdistuvaa liikennettä on kuitenkin rajoitettu.

HSL ei ollut ainoa suomalainen toimija, joka oli torstaina palvelunestöhyökkäysten kohteena. Verkkohyökkäyksen kohteeksi joutuivat myös muun muassa Suomen Pankki, Vero.fi ja useat sanomalehdet.