Tullissa paljastui erikoinen paketti – laatikollinen kirahvin ulostetta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tulli takavarikoi matkustajilta toisinaan erikoisiakin tuliaisia. Taannoin tullivirkailijoiden haaviin päätyi Yhdysvalloissa laatikollinen kirahvin ulostetta. Matkustaja oli ottanut jätökset mukaansa jokseenkin yllättävästä syystä.

Tullivirkailijat pysäyttivät Minneapolis-St. Paulin kansainväliselle lentoasemalle Keniasta matkustaneen naisen. Hänen matkatavaransa tarkistettiin maataloustuotteisiin erikoistuneen asiantuntijan toimesta. Matkustaja oli nimittäin ilmoittanut tulli-ilmoituksessaan mukanaan olleen laatikon sisältäneen kirahvin ulostetta.

Nainen oli Associated Press -uutistoimiston mukaan kertonut aikoneensa valmistaa jätöksistä kaulakoruna. Hän oli aikaisemmin valmistanut koruja hirven ulosteesta. Matkustaja joutui lopulta hylkäämään suunnitelmansa kirahvinkakkakorusta, sillä tulli määräsi jätökset hävitettäväksi.

Kirahvin ulostetta olisi mahdollista tuoda Yhdysvaltoihin tarvittavien lupien ja tarkastusten jälkeen. Nainen ei kärsi jätösten maahantuonnista seurauksia, sillä hän oli tehnyt ulosteista tulli-ilmoituksen ja luovuttanut ne tullivirkailijoille.