Haluatko pitää ihosi nuorekkaana? Näin teet ihonhoitorutiinistasi tehokkaan

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ikääntyminen on etuoikeus, johon kuuluu väistämättä myös se, että ulkonäkö muuttuu kertyneiden vuosien mukana. Ihonhoidosta on tullut viime vuosien aikana trendikästä ja moni alkaakin hoitamaan ihoaan jo hyvin nuoresta iästä lähtien.

Melanie Murphy jakaa omalla YouTube-kanavallaan hyödyllisiä ihonhoitovinkkejä. Hänen mukaansa hyvän ihon perustana toimii terveellinen ruokavalio, valkoisen sokerin minimointi, runsas veden juominen, alkoholin käytön vähentäminen ja ihon hyvinvointia tukevat ravintolisät. Ihoon vaikuttavat myös yöunet, stressi ja tyynyliinan puhtaus, joten näihin asioihin kannattaa myös kiinnittää huomiota.

Ihon sävy pysyy mahdollisimman kirkkaana ja tasaisena pidempään kun korkeasuojakertoimista aurinkovoidetta muistetaan käyttää päivittäin. Sen lisäksi omaan ihonhoitorutiiniin kannattaa lisätä seerumeja, jotka sisältävät esimerkiksi retinolia. Myös c-vitamiinipitoiset voiteet ja hyaluronihappo tekevät ihmeitä kasvojen iholle.

Tyynyliina kannattaa vaihtaa puuvillaisesta silkkiseen etenkin silloin jos nukkuu kyljellään tai vatsallaan. Silkki ei vie ihosta samalla tavalla kosteutta pois kuin puuvilla. Murphy haluaa videollaan muistuttaa myös siitä, että kaulan ihoakin tulee hoitaa ja kosteuttaa, koska se on yleensä yhtä näkyvillä kuin kasvotkin.