Lähimaksaminen uudistuu Suomessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lähimaksaminen muuttuu suomalaiskauppojen kassoilla vuodenvaihteessa. Jatkossa korttia ei tarvitse syöttää maksupäätteen sisään isommissakaan ostoksissa. Asiasta tiedotti Nets.

Netsin mukaan lähimaksamisen uudistumisen taustalla on 1. tammikuuta voimaan astuva Single Tap -vaatimus. Se mahdollistaa lähimaksamisen summasta riippumatta. Yli 50 euron ostokset varmennetaan PIN-koodilla jatkossakin, mutta korttia ei tarvitse enää syöttää maksupäätteeseen.

– Lähimaksamisen menestystä muihin Pohjoismaihin verrattuna on jarruttanut 50 euron raja, jonka ylittymisen jälkeen kortti on syötettävä maksupäätteeseen. Odotamme, että muutoksen jälkeen lähimaksun suosio kasvaa Suomessa muiden Pohjoismaiden tasolle, kertoo tiedotteessa Netsin maajohtaja Suvi Ruoppa.

Single Tap -järjestelmää tukevat Mastercard-, VIsa-, Union Pay- ja Diners & Discover -kortit. Single Tap -toiminnallisuutta ei edellytetä joissain poikkeustapauksissa, kuten rautatieasemien lippuautomaateissa. Netsin mukaan 77 prosenttia Suomen kuluttajista käyttää lähimaksua vuonna 2023.