Lähitapiola pestasi hakkereita ja valjasti tekoälyn – paljasti syyn

Digi · Terhi Piiroinen

Vakuutusyhtiö LähiTapiolan järjestämä Hack Day -tapahtuma keräsi hakkeroivat tietoturvaosaajat yhteen hyvä asian puolesta. Päivän aikana kymmenen hakkerijoukkuetta etsi tietoturvariskejä vakuutusyhtiön omien järjestelmien lisäksi myös Vaisalan meteorologisen sääaseman järjestelmistä rahapalkkioiden toivossa.

– Tietoturvallisuus on meille kriittisen tärkeää. Teemme aktiivisesti yhteistyötä eri toimijoiden kanssa ja LähiTapiolan Hack Day -tapahtuma kehittää entisestään tietoturvaosaamistamme. Järjestelmistämme mahdollisesti löytyvät haavoittuvuudet tutkitaan heti perusteellisesti ja raportoidaan asianmukaisesti eteenpäin. Odotan innolla valkohattuhakkereiden kanssa työskentelyä, toteaa tuoteturvallisuudesta vastaava tietoturvapäällikkö Harri Susi Vaisalasta.

Tekoäly on yksi keskeisin väline testauksessa. Sen rooli rikollisten toiminnassa, mutta myös pitkäkyntisten torjunnassa, kasvaa kohisten. Tietosuoja ja eettiset näkökohdat tekoälyn käytössä on mietittävä tarkkaan. Hack Dayssa niihin kiinnitetäänkin erityistä huomiota voimassa olevien tietosuojalakien ja -standardien kantilta.

– Ihmisten yksityisyys ja oikeuksien turvaaminen on prioriteettimme numero yksi, eikä tietoturvatestaus vaaranna asiakkaidemme tai kumppaneidemme tietosuojaa tai tietoturvaa, LähiTapiolan kyber- ja yritysturvallisuudesta vastaava johtaja Leo Niemelä summaa.