Olympialaisiin uusi laji – pelattiin olympialaisissa viimeksi vuonna 1900

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesäolympialaisiin on palaamassa laji, joka on viimeksi ollut mukana olympialaisissa yli 120 vuotta sitten. Los Angelesissa vuonna 2028 järjestettävissä olympialaisissa pelataan jälleen krikettiä.

Kriketti oli mukana kesäolympialaisissa viimeksi vuonna 1900. Laji on suomalaisille tuntemattomampi, mutta sillä on valtava suosio esimerkiksi Intiassa ja Pakistanissa. Olympialaisissa krikettiä pelattaisiin lyhennetyssä kisamuodossa.

– Kriketillä on maailmanlaajuisesti yli miljardi fania. Lähes 90 prosenttia heistä haluaa nähdä lajin olympialaisissa, kuvaili Kansainvälisen krikettineuvoston (ICC) puheenjohtaja Greg Barclay AFP-uutistoimiston mukaan.

Vuoden 2028 kesäolympialaisten lajeista 28 on jo vahvistettu. Lajipaikkoja on jäljellä vielä viisi. Kriketin lisäksi Los Angelesin olympialaisten järjestäjät ovat ehdottaneet Kansainväliselle olympiakomitealle uusiksi lajeiksi squashia, lacrossia lippupalloa, baseballia ja softballia.