Yle: Presidentti Martti Ahtisaari on kuollut

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Presidentti Martti Ahtisaari on kuollut. Hän toimi Suomen presidenttinä vuosina 1994-2000, minkä lisäksi hän on toiminut diplomaattina lukuisissa eri tehtävissä vuosikymmenten aikana. Vuonna 2008 Ahtisaari palkittiin ensimmäisenä suomalaisena Nobelin rauhanpalkinnolla työstään kansainvälisten konfliktien ratkaisemiseksi.

Ylen mukaan Martti Ahtisaar menehtyi maanantaina 16. lokakuuta kello 06:40 Helsingissä. Hän oli 86-vuotias. Ahtisaaren kerrottiin kaksi vuotta sitten luopuvan kaikesta julkisesta toiminnastaan muistisairauden vuoksi. Presidentin kanslian tiedotteen mukaan Martti Ahtisaari sairasti Alzheimerin tautia.

Ahtisaaren kansainvälinen diplomaattiura alkoi Tansaniasta, jossa hän toimi 1970-luvulla Suomen suurlähettiläänä. Hänet valittiin tasavallan presidentiksi vuonna 1994, mutta seuraavissa vaaleissa hän jätti ehdokkuuden väliin. Ahtisaari oli syntynyt 23. kesäkuuta 1937 Viipurissa.