iPhone lähetti hätäviestin Porin ja Ulvilan väliltä – viranomaiset ihmeissään

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Applen uusimmat iPhone-mallit on varustettu ominaisuudella, joka voi hälyttää itsestään apua auto-onnettomuudessa. Vaikka ominaisuudesta saattaa olla apua tosipaikan tullen, voi se aiheuttaa myös vääriä hälytyksiä.

Satakunnan Kansa -lehden mukaan pelastuslaitos sai maanantaina kello 20.30 jälkeen hälytyksen liikenneonnettomuudesta valtatie 11:llä. Onnettomuuspaikan piti sijaita Ulvilan Suosmeren ja Porin Harmaalinnan liittymän välissä. Pelastuslaitos ei kuitenkaan löytänyt alueelta mitään onnettomuuteen viittaavaa.

Päivystävä palomestari Perttu Kuhanen kertoi SK:lle iPhone-älypuhelimen tehneen hälytyksen ilmeisesti ilman ihmisen apua. Tiedossa ei ole, miksi puhelin teki hälytyksen olemattomasta onnettomuudesta.

iPhone tunnistaa kolaritilanteet muun muassa kiihtyvyysanturin ja äkillisiä liikkeitä havaitsevan gyroskoopin avulla. Näin ollen kolarintunnistus voi poikia myös vääriä hälytyksiä. Ominaisuuden on tiedetty lähettäneen turhia hätätilanteita esimerkiksi vuoristoradoissa ja laskettelurinteillä.