Turhat hätäraketit johtivat etsintöihin Naantalissa – paikalla kävi myös helikopteri

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Naantalissa nähtiin taannoin mittava etsintäoperaatio, jonka aiheutti hätärakettien laukaisu. Lopulta kuitenkin kävi ilmi, että raketit oli todennäköisesti ammuttu ilman todellista hätää. Asiasta tiedotti Länsi-Suomen Merivartiosto.

Kaksi hätärakettia laukaistiin Naantalin Rymättylässä lauantai-iltana 14. lokakuuta noin kello 19.30. Raketeista saatiin useita havaintoja. Turun Meripelastuskeskus käynnisti mittavat etsinnät, ja alueelle hälytettiin Rajavartiolaitoksen päivystävä meripelastushelikopteri sekä neljä veneyksikköä.

Etsinnät kestivät yli kaksi tuntia. Alueella ei kuitenkaan ilmennyt mitään hätään viittaavaa. Merivartiosto uskoo, että hätäraketit laukaistiin ilkivaltaisessa tarkoituksessa.

Merivartiosto on pyytänyt tapaukseen liittyviä yleisövihjeitä, jotka voi ilmoittaa nimettömästi Rajavartiolaitoksen vihjelomakkeella. Hätärakettien aiheettomasta käytöstä tehdään aina rikosilmoitus, ja Rajavartiolaitos hakee turhiin etsintöihin käyttämänsä kustannukset oikeusteitse tekijältä. Jo lyhyenkin etsinnän kustannukset nousevat helposti 10 000 euron yli.