Poliisi neuvoo: Toimi näin jos saat huijausviestin

Digi · Terhi Piiroinen

Huijausviestejä on runsaasti liikkeellä jälleen. Osa niistä on lähetetty poliisin nimissä. Viestissä saattaa esimerkiksi lukea, että poliisi on löytänyt näyttöä henkilön vierailusta tietyillä pornografista materiaalia sisältävillä sivustoilla. Liikkeellä voi olla yhtä aikaa useampia eri versioita samasta huijauksesta.

Jos saat poliisin nimissä lähetetyn, huijaukseksi epäilemäsi sähköpostiviestin, poista se avaamatta liitteitä. Älä vastaa viestiin tai avaa viestin linkkejä tai liitteitä. Sinun ei tarvitse tehdä muuta asian suhteen. Toimi näin, jos olet jo antanut tietojasi:

– Jos olet jo vastannut viestiin ja antanut henkilö- tai pankkitietojasi, ole välittömästi yhteydessä omaan pankkiisi.– Tee sen jälkeen rikosilmoitus poliisille. Rikosilmoituksen voi tehdä sähköisesti osoitteessa poliisi.fi/asiointi tai millä tahansa poliisiasemalla.– Asiasta ei tarvitse soittaa hätäkeskukseen tai poliisille.

– Sähköisen rikosilmoituksen tekemällä asiasi hoitaminen poliisissa etenee nopeiten, eikä sinun tarvitse erikseen soittaa poliisille, poliisitarkastaja Mikko Kiiski Poliisihallituksen poliisitoimintayksiköstä neuvoo.