Juontaja Ella Kanninen on Vuoden Positiivisin Suomalainen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Arvostettu Vuoden Positiivisin Suomalainen -tunnustus on jälleen jaettu. Palkinnon sai tänä vuonna juontaja ja toimittaja Ella Kanninen, joka tunnetaan muun muassa Puoli seitsemän ja Ellan matkassa -ohjelmista.

Positiivarien tiedotteessa Kannisen kuvaillaan suhtautuvan elämään ja maailmaan uteliaasti. Hän tarttuu haasteisiin rohkeasti ja uskoo, että kaikki järjestyy. Positiivinen asenne kumpuaa suuresta elämänilosta ja uteliaisuudesta.

– Se on peruselämänasenteeni. Jo lukiossa minulta kysyttiin, miten jaksoin olla hyvällä tuulella jopa harmaana marraskuun aamuna. Se johtui siitä, että ajattelen jokaista päivää mahdollisuutena uusiin seikkailuihin ja kehittävään tekemiseen, Kanninen kuvaili.

Kannisen mukaan myönteinen elämänkatsomus on lähtöisin hänen omalta äidiltään. Toscanassa italialaisen aviomiehensä ja kahden poikansa kanssa runsaasti aikaa viettävä Kallinen on myös oppinut Italiassa joustavuutta, jota hän toivoo myös suomalaisilta.

– Henkinen joustavuus tarkoittaa sitä, että tullaan toisia ihmisiä vastaan. Lukkiutuminen omaan tahtoon ja tarpeeseen sumentaa näkökentän. Näkökulman avartaminen ja joustaminen lisäävät positiivisuutta ja luottamusta tulevaisuuteen, Kanninen kertoo.

Vuoden positiivisin suomalainen -palkinto annettiin jo 31. kerran. Viime vuonna palkinnon voitti näyttelijä Christoffer Strandberg.